Hvad er subspace og subdrop?

Subspace og subdrop er de reaktioner, som en bund kan få efter en god BDSm-session.

Subspace

Subspace er en tilstand, bunden kan ryge i efter leg. Nogle ryger helt væk og reagerer ikke og er ikke med på, hvad der foregår omkring dem. Andre bliver bare trætte og gider måske ikke svare.

Subspace sker, når kroppen bliver fyldt med hormoner som adrenalin, endorfiner og dopamin (lykkestoffer), og man bliver høj af det. Når kroppen bliver oversvømmet med hormonerne, kan man komme i subspace, hvis man kan finde ud af at give slip på det hele.

Subspace er ikke nødvendigvis ens fra gang til gang ligesom det ikke nødvendigvis er ens, hvis man leger med forskellige ting.

Subdrop

Subdrop er en reaktion, bunden kan opleve typisk på anden- til tredjedagen efter en god leg. Der er ikke nødvendigvis en rytme i, hvordan man dropper. Nogle gør det aldrig, nogle gør det altid, andre kun nogle gange.

Subdrop kan opleves, som om man er ked af det, trist, det hele kan være lige meget. Man har ikke lyst til noget, man er træt og vil bare gerne sove. Det sker, fordi endorfinerne og lykkestofferne forlader kroppen. Det kan kroppen få lidt abstinenser af, og den prøver på at komme på fode igen.

Hvis man dropper, er det en fase, man skal igennem, og man skal finde ud af, hvordan det er bedst for en selv. Nogle træner, da man også udskiller endorfiner, når man er aktiv med høj puls. Derved kan man undgå, at droppet bliver helt så hårdt. Andre ligger på sofaen, ser fjernsyn, spiser chokolade. Begge metoder er lige gode. Det der er vigtigt er, at man finder det, der virker for en selv.