Hvad er subspace og subdrop?

En bund kan få nogle forskellige reaktioner på en god leg.

Subspace

Subspace er den tilstand, bunden kan ryge i efter leg. Nogle ryger helt væk og reagerer ikke og er ikke med på, hvad der foregår omkring dem. Andre bliver bare trætte og gider måske ikke svare.

Subspace er ikke nødvendigvis ens fra gang til gang ligesom det ikke nødvendigvis er ens, hvis man leger med forskellige ting.

Subspace er når kroppen bliver fyldt med endorfiner og lykkestoffer, og man bliver høj af det. Når kroppen bliver oversvømmet med dem, kan man ryge i subspace, hvis man kan finde ud af at give slip på det hele.

Subdrop

Subdrop er noget bunden kan opleve typisk på 2. til 3. dagen efter en leg. Der er ikke nødvendigvis en rytme i, hvordan man dropper. Nogle gør det aldrig, nogle gør det altid, andre kun nogle gange.

Subdrop kan opleves, som om man er ked af det, trist, det hele kan være lige meget. Man har ikke lyst til noget, man er træt og vil bare gerne sove. Det sker, fordi endorfinerne og lykkestofferne forlader kroppen. Det kan kroppen få lidt abstinenser af, og den prøver på at komme på fode igen.

Hvis man dropper, er det en fase, man skal igennem, og man skal finde ud af, hvordan det er bedst for en selv. Nogle træner, da man også udskiller endorfiner, når man er aktiv med høj puls. Derved kan man undgå, at droppet bliver helt så hårdt. Andre ligger på sofaen, ser fjernsyn, spiser chokolade. Begge metoder er lige gode. Det der er vigtigt er at man finder det, der virker for en selv.